Vaffelkirka

Vaffelkirka på festplassen i Bergen

Ideen om Vaffelkirka sprang ut fra et ønske om å vise godhet for folk i en travel hverdag. "Siden vi bor i Bergen der det ofte er surt, kalt og mye regn fikk vi en ide om å dele ut gratis vaffel og kaffe på festplassen og ønske folk en god velsignet helg" sier Daniel Melkeråen, leder av Vaffelkirken. 

Ikke lenge etter at ideen kom, fikk de ved en tilfeldighet tilgang til en campingvogn som de kunne disponere gratis. Med tillit fra administrasjonen i Bergen by kunne de stå med campingvogna midt på festplassen i Bergen. Med det praktiske i orden sendte gjengen deretter inn en søknad til Frifond barn og unge om støtte  til vaffelrøre, kaffe og litt utstyr for å komme i gang.

Siden den gang har det blitt mange vaffel-og kaffeutdelinger og mange fler kommer det til å bli, skal vi tro Melkeråen. Han kan melde om at de fortsatt er å finne på festplassen i Bergen ca én gang per måned mellom kl 15.30 og 17.30. 

"Så er du sugen på en varm deilig vaffel og et varmt smil, er det bare å komme nedom videre ut året" avslutter vaffel-sjefen.