Prosjekter som har fått støtte fra Frifond

Vaffelkirka på festplassen i Bergen

Ideen om Vaffelkirka sprang ut fra et ønske om å vise godhet for folk i en travel hverdag. "Siden vi bor i Bergen der det ofte er surt, kalt og mye regn fikk vi en ide om å dele ut gratis vaffel og kaffe på festplassen og ønske folk en god velsignet helg" sier Daniel Melkeråen, leder av Vaffelkirken. 

The Kingsm3n

The Kingsm3n er et ungt pop/rock band som består av en jente og fem gutter i alderen 13-14 år som går på Marienlyst skole. Bandet har eksistert i ett år, men har allerede rukket å ha flere spillejobber. Høydepunktet, i følge bandets medlemmer, var da de var skolemusikalens eget band. 

Instrumentene The Kingsm3n spiller på er trommer, gitar, bass, keyboard og vokal. Flere av bandets medlemmer har også spilt i skolens musikkorps i flere år, og de to gitaristene har spilt gitar siden første klasse.

The Desert Grasscutters

The Desert Grasscutters er et band fra Gausdal i Oppland som spiller hovedsakelig innen bluegrass og folk-sjangeren. Bandet består av tre personer; en på kontrabass, en på banjo og en på gitar. Bandet har kommet videre i UKM, er blitt nominert av kulturskolen i Gausdal til drømmestipendet, og skal kanskje spille på riksscenen for folkemusikk.

Bandet er åpent for andre instrumenter og nye medlemmer, og hvis du er interessert i å spille innen bluegrass og folk-sjangeren så kan du ta kontakt med bandet. 

The Gamasamas

Sommeren 2007 dannet Sondre, Syver, Harald og Tor '60-tallsrockebandet The Gamasamas. Navnet kommer fra stølslaget Gamasama like ved Yddin i Øystre Slidre. Siden oppstarten har bandet spilt over 100 konserter mest lokalt i Valdres, men også utenfor dalen. De har blant annet på Vinjerock, Beatlesfestivalen, Gamasama, Rakfiskfestivalen, Valdresmarken og for kongeparet.