Prosjekter som har fått støtte fra Frifond

Vaffelkirka på festplassen i Bergen

Ideen om Vaffelkirka sprang ut fra et ønske om å vise godhet for folk i en travel hverdag. "Siden vi bor i Bergen der det ofte er surt, kalt og mye regn fikk vi en ide om å dele ut gratis vaffel og kaffe på festplassen og ønske folk en god velsignet helg" sier Daniel Melkeråen, leder av Vaffelkirken. 

The Kingsm3n

The Kingsm3n er et ungt pop/rock band som består av en jente og fem gutter i alderen 13-14 år som går på Marienlyst skole. Bandet har eksistert i ett år, men har allerede rukket å ha flere spillejobber. Høydepunktet, i følge bandets medlemmer, var da de var skolemusikalens eget band. 

Instrumentene The Kingsm3n spiller på er trommer, gitar, bass, keyboard og vokal. Flere av bandets medlemmer har også spilt i skolens musikkorps i flere år, og de to gitaristene har spilt gitar siden første klasse.

The Desert Grasscutters

The Desert Grasscutters er et band fra Gausdal i Oppland som spiller hovedsakelig innen bluegrass og folk-sjangeren. Bandet består av tre personer; en på kontrabass, en på banjo og en på gitar. Bandet har kommet videre i UKM, er blitt nominert av kulturskolen i Gausdal til drømmestipendet, og skal kanskje spille på riksscenen for folkemusikk.

Bandet er åpent for andre instrumenter og nye medlemmer, og hvis du er interessert i å spille innen bluegrass og folk-sjangeren så kan du ta kontakt med bandet. 

The Gamasamas

Sommeren 2007 dannet Sondre, Syver, Harald og Tor '60-tallsrockebandet The Gamasamas. Navnet kommer fra stølslaget Gamasama like ved Yddin i Øystre Slidre. Siden oppstarten har bandet spilt over 100 konserter mest lokalt i Valdres, men også utenfor dalen. De har blant annet på Vinjerock, Beatlesfestivalen, Gamasama, Rakfiskfestivalen, Valdresmarken og for kongeparet.

Etter den suksessrike debutfilmen Everywhen har den erfarne gjengen fra Oslo kommet med TV-piloten og serien Clowne

Hedda Aronsen band består av Hedda Aronsen (låtskrivar), Runar Nybø, Mathias Kasin og James Thorne. Bandet søkte og fekk støtte frå Frifond musikk til å arrangere releasekonsert for sin første EP. 

"Releasekonsertene var en suksess, med fulle hus og platesalg,- en god promotering for EP'en!" forteller Hedda. 

Spire er ein ungdomsorganisasjon som jobbar for ei rettferdig og bærekraftig fordeling av verdas ressursar. Dei er opptatt av miljø, matsikkerheit og internasjonal handel. 

Spire får støtte frå Frifond til sitt lokale arbeid.